Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Van kiút – interjú Jaksity Katával

Jaksity Kata, a UN Women Magyarország és a Nők Világa Alapítvány közös kezdeményezéseként indult 2010 őszén az a program, amely bántalmazott és jelenleg anyaotthonokban élő nők társadalmi visszailleszkedését segíti. A Művészetekkel a magabiztosságért és önérvényesítésért kezdeményezés első sikeres szakaszának tapasztalatairól Jaksity Katával, az ötletgazdával beszélgettük a múlt héten tarott sajtótájékoztatón.

0 Tovább

Háborús nemi erőszak: nem csak Afrika problémája

Az ENSZ főtitkára szerint csak akkor érhetünk el eredményt a hadseregek által, szinte fegyverként alkalmazott nemi erőszak elleni küzdelemben, ha sikerül garantálni a bűnösök felelősségre vonását és szigorú megbüntetését.

0 Tovább

Jobban kereső nők, változó otthoni szerepek?

A recesszió nagy változásokat hozott a nemek anyagi helyzetében, és ez kezd tükröződni a családon belüli szerepek megváltozásában is - legalábbis az angolszász országokban.

0 Tovább

Jobban teljesítenek a kongresszusi képviselőnők

Christopher Berry, a University of Chicago kutatójának eredményei azt mutatják, sok tekintetben élen járnak a női képviselők Amerikában.

0 Tovább

Száz napos program a nőkért

Michelle Bachelet programalkotó beszédében nem maradt meg az általánosságoknál. A UN Women aktív, száz napos cselekvési tervvel kezdi működését. Lássuk a teendőket!

0 Tovább

Nemek arca

blogavatar

Friss hírek, érdekességek, pozitív példák - fókuszban a társadalmi nemek.

Utolsó kommentek