Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az emberiség legnagyobb parlagon hagyott erőforrása: a női tehetség

A UN Women végrehajtó testületének első ülésén vázolta az idén útjára indult ENSZ szervezet távlati célkitűzéseit és száz napos cselekvési tervét Michelle Bachelet elnök.

0 Tovább

Egyre több nőt gyújtanak fel Argentínában

260 "nőgyilkosság" borzolta a kedélyeket 2010 folyamán Argentínában. Azokat a bűncselekményeket illetik e névvel, amiben az áldozat neme meghatározó szerepet játszik az emberölésben.

0 Tovább

Vidéken tovább romlanak a nők esélyei

Az ENSZ három ügynöksége (FAO, IFAD, ILO) által jegyzett legfrissebb jelentés szerint a mezőgazdaságban dolgozó nők még mindig hátrányban vannak a férfiakhoz képest, és a jelenlegi gazdasági és élelmezési válság csak tovább ront helyzetükön.

0 Tovább

„A jóléti állam szülőanyja”

1902. január legvégén született Uppsalában Alva Myrdal, svéd szociológus és szociáldemokrata politikus, akit sokan a jóléti állammodell feltalálójának neveznek. Munkásságért 1982-ben Nobel békedíjat kapott.

0 Tovább

Nők a dohánygyárak célkeresztjében

"Ha a nők dohányozni kezdenének, az felérne egy aranybányával a kertünk végében."

A dohányipar már 1928-ban felismerte, hogy a kezdetben elsősorban a férfiak élvezeti cikkeként pozicionált cigaretta eladásait a női fogyasztók megszólításával tudja jelentősen gyarapítani. A nők rábírása a füstölésre továbbra is világszerte követett cél. A világ dohányosainak csupán ötöde nő, de számuk gyorsan növekszik több országban is.

0 Tovább

Nemek arca

blogavatar

Friss hírek, érdekességek, pozitív példák - fókuszban a társadalmi nemek.

Utolsó kommentek