Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bajban a bankvezér szexista megjegyzése miatt

Josef Ackermann, a Deutsche Bank (DB) 63 éves svájci állampolgárságú vezetője szerint, ha több nőt neveznének ki a cégek igazgatótanácsába, akkor a testületek "csinosabbak és színesebbek" lennének.

0 Tovább

Németországban is női kvótát sürgetnek

A Spiegel újságírói szerkesztőségi cikkben érvelnek a magánszektorban is bevezetendő női kvóta mellett - épp a szerkesztőségi tapasztalataikra hivatkozva.

0 Tovább

Zéró tolerancia a nők megcsonkításával szemben

Február 6-án tartották a női nemi szervek megcsonkítása elleni világnapot. A női körülmetélésnek is nevezett barbár csiklóeltávolítás nők millióit veszélyezteti, elsősorban Afrikában.

0 Tovább

Nem üvegplafon, láthatatlan háló

A nyílt férfisovinizmus a múlté, de a láthatatlan gátak továbbra is akadályozzák a nők előrejutását a tudományos pályákon, írja a nagy tekintélyű Nature folyóirat online híroldala.

0 Tovább

Pellengéren a pakisztáni színésznő

Nagy vihart kavart Pakisztánban Veena Malik modell és színésznő szereplése a szomszédos India egyik televíziós valóságshowjában. Hazatérését követően a média és a mohamedán egyházfők támadásainak kereszttüzében találta magát "erkölcstelen viselkedéséért". Szerinte, ha férfi lenne, most nemzeti hősként ünnepelnék.

0 Tovább

Nemek arca

blogavatar

Friss hírek, érdekességek, pozitív példák - fókuszban a társadalmi nemek.

Utolsó kommentek