Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gazdaságpolitika és női esélyek

Az ENSZ több ügynökségét átfogó nőjogi hálózata (Inter-Agency Network on Women and Gender Equality - IANWGE) átfogó tanulmányt tett közzé február 17-én a kereskedelmi politika és a nemi esélyegyenlőség közötti összefüggésekről.

0 Tovább

A mosógép vagy az internet a fontosabb?

Talán a gőzgép vagy a robbanómotor feltalálása óta semmi sem változtatta meg annyira a világot, a gazdaság és a társadalom működését, mint az internet és a kapcsolódó infokommunikációs technológiák - szól a közkeletű érvelés.

0 Tovább

Abortusz-csata Argentínában

A választásra készülő Argentínában kiéleződött az abortusz engedélyezéséről indított társadalmi vita. Ötven kongresszusi képviselő petícióban szorgalmazza a szabályok enyhítését.

0 Tovább

Hol vannak az Oscar-díjas rendezőnők?

Alig egy évvel azután, hogy Kathryn Bigelow első nőként átvehette a legjobb rendezésért járó Oscar-díjat, még ma is nehezebb egy nőnek Hollywoodban rendezői karriert befutnia, mint bekerülnie az 500 legnagyobb amerikai vállalat egyikének igazgatótanácsába.

0 Tovább

Átadták az „Öröm városát” Kongóban

Február elején új rehabilitációs intézményt adott át az UNICEF és a V-Day civilszervezet a Kongói Demokratikus Köztársaságban a nemi erőszak áldozatául esett nők megsegítésére.

0 Tovább

Nemek arca

blogavatar

Friss hírek, érdekességek, pozitív példák - fókuszban a társadalmi nemek.

Utolsó kommentek