Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Több női résztvevőre van szükség a konfliktuskezelésben

Az ENSZ nagyot lépett előre abban, hogy elősegítse a női résztvevők bevonását a nemzetközi konfliktuskezelő és békéltető tevékenységbe, de sok még a teendő - adott helyzetjelentést B. Lynn Pascoe, az ENSZ főtitkár-helyettese, a Politikai Ügyek Osztályának (Department of Politcal Affairs - DPA) vezetője.

0 Tovább

Bíznak az első női brazil elnökben

A női jogok és közéleti jelenlét megerősítését várják sokan Dilma Rousseftől, az első női brazil államfőtől. A kezdeti lépések tükrében nem is alaptalanul.

0 Tovább

Női kvóta a davosi csúcstalálkozón?

A világ gazdasági, politikai és tudományos vezetőinek éves találkozója, a svájci Davosban tartott Világgazdasági Fórum, az egyik legfontosabb, a világ fejlődésének irányt szabó nemzetközi kongresszus. Kisebb vihart kavart idén a szervezők azon kikötése, hogy a fórumot anyagilag szponzoráló cégek ötfős delegációiból legalább egy személy nő legyen - ez az első kísérlet a rendezvényen valamiféle nemi alapú kvóta bevezetésére.

0 Tovább

Karrier-létra helyett karrier-háló?

A Stanford egyetem Clayman gender-kutató intézetének professzora, Brenda D. Frink szerint a nők hosszabb várható élettartama lehetővé teszi egy újfajta egyensúly megteremtését számukra család, magánélet és karrier között - ha elfogadjuk, hogy az idős és egyedülálló nők helyzete is komoly gender-kérdéseket vet fel.

0 Tovább

Az első nő a föld körül (és önszántából az őrültek házában)

Bizonyára sokunknak eszébe jutott, hogy kipróbálja, amit Jules Verne papírra vetett: Phileas Fogg nyomán nyolcvan nap alatt megkerülni a Földet. Ma már, a repülőgépek korában alighanem a szállodai szobák lefoglalása jelentené a legnagyobb kihívást. A XIX. század végén azonban még jóval kalandosabb vállalkozásnak számított ugyanez. A nyughatatlan, Nellie Bly művésznéven ismertté vált szociográfus újságíró és hivatásos kalandor számára azonban a veszély csak növelte az út vonzerejét.

0 Tovább

Nemek arca

blogavatar

Friss hírek, érdekességek, pozitív példák - fókuszban a társadalmi nemek.

Utolsó kommentek