Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A fizika is lehetne "női tudomány"

Kevesebb nő tanul fizikai tudományokat, és átlagosan rosszabb eredményekkel, mint férfitársaik. A Science-ben publikált és a ScienceDaily hasábjain bemutatott amerikai kutatás szerint azonban ennek oka inkább pszichológiai tényezőkben és az előítéletekben rejlik, semmint a nemek különböző képességeiben.

0 Tovább

Ezer új tanterem várja a kabuli lányokat

Sok szó esik az afgán háború véres valóságáról, az útszéli robbanóeszközök követelte halálesetekről, de kevesebb említést kap az a párhuzamosan zajló csata, ami az afgán társadalom és állam újraszervezéséért folyik. A Talibán uralmának egyik szimbolikus, a nyugati hírfogyasztók számára sokkoló eleme a női jogok szinte teljes tagadása. Ennek részeként minden lehetséges eszközzel igyekeznek ellehetetleníteni a lányok taníttatását is.

0 Tovább

Ejtik a női kvóta ötletét a brit üzleti életben?

Időről időre felmerül a "női kvóta", a nők aktív részvételét kötelezően betartandó keretszámokkal szolgáló javaslat - de nem csak a politikában, az üzleti életben is.

0 Tovább

Éghajlatváltozás: a nők jobban értik a tudományos érvelést

Eltérően gondolkoznak a férfiak és a nők a globális felmelegedés problémájáról. Egy összehasonlító kutatás eredménye szerint, bár a férfiak állítják ezt magukról, mégis a nők azok, akik jobban értik és átérzik a jelenség mibenlétét. Szakértők szerint a különbség a két nem eltérő szocializációjára vezethető vissza.

0 Tovább

Valójában gender kérdés a fegyvertartás?!

Ahogy egyre élesedik a vita Kanadában a puskákra vonatkozó regisztrációs kötelezettség visszavonásáról, úgy áll a nyilvánosság elé egyre több vidéki és városi, fegyvertartó és fegyvert nem tartó nő, hogy a még kötelező nyilvántartást védelmébe vegye. Szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a politikai manőverezés és félreinformálás helyett valójában egy dolog számít: a biztonság.

0 Tovább

Nemek arca

blogavatar

Friss hírek, érdekességek, pozitív példák - fókuszban a társadalmi nemek.

Utolsó kommentek