A Davies-jelentés nyomán máris jelentősen nőtt a legnagyobb cégek igazgatótanácsaiban a nők aránya az Egyesült Királyságban.

Lord Davies a brit kormány felkérésére készített átfogó jelentést arról, hogy miképp lehetne elősegíteni a női felsővezetők, IT-tagok arányának javítását a szigetországban. Bár a végső változat nem tett javaslatot kötelező kvótarendszer felállítására, mégis kilátásba helyezte azt, ha a cégek nem lépnek önként e területen. 2015-re az igazgatótanácsi pozíciók negyedében szeretne női menedzsert látni a kormányzat.

Úgy tűnik, a nagyvállalatok megértették az üzenetet, mert május végére a száz legnagyobb tőzsdei cég vezető testületében jelentős előrelépés történt: az utóbbi hónapokban az új igazgatótanácsi kinevezések 23 százalékát nők kapták a korábbi 10 százalékos átlagos aránnyal szemben. Azon top-100-as cégek száma, ahol nincs női tagja a testületnek, 21-ről 17-re csökkent.

Egy rangos londoni fejvadászcég ügyvezetője szerint működik a „bársonykesztyűben vasököl” stratégiája, amit a kormány alkalmaz. – Látható, hogy a cégek reagáltak a Davies báró jelentésében megfogalmazott célszámokra. Sok nagyvállalati ügyfelünk kifejezetten női jelölteket keres igazgatótanácsi pozíciókra – nyilatkozta Andrew Roscoe, az Egon Zehnder International első embere. – A vállalatok pozitívan állnak a dologhoz, például egyik nagy ügyfelünk megkereste összes korábbi női alkalmazottját, akik sokszor a gyerekvállalás és nevelés miatt hagyták ott munkahelyüket, és igyekszik újra kapcsolatot teremteni velük.

A Pénzügyi Jelentéstevő Tanács (Financial Reporting Council), amely a tőzsdei cégek ellenőrzéséért felel, jelenleg is végzi azokat a konzultációkat az érintett cégekkel, amelyek eredményeképp a szabályzatba beépíthető a nemi kiegyensúlyozottság szempontja.

A növekedés jelenlegi üteme még nem elégséges. – Ezzel a tempóval mintegy 30 évre van szükség, hogy a vezetők 40 százaléka nő lehessen – mondja Andrew Roscoe. De a jelek bíztatóak, mert olyan elismert, tekintélyes üzletemberek is a nők arányának növelése mellett állnak, mint Sir Roger Carr, vagy Sir Win Bischoff, a 30% Club nevű szervezet alapítói.

(Via: The Independent)