Mint arról év elején már írtunk, az Egyesült Királyságban kötelező női kvóta helyett erős ajánlást fogalmazott meg a kormányzat a nagyvállalatok számára: 2015-ig emeljék egynegyedre a nők arányát az igazgatótanácsaikban. A londoni fejvadászcégek fantáziáját láthatóan megmozgatta a kezdeményezés.

A legnagyobb londoni vezető-közvetítők közül 20 vállalkozás etikai kódexet fogadott el az elmúlt hónapokban, összhangban a Lord Davies által készített kormányzati jelentés ajánlásaival. Ebben vállalják, hogy a 350 legnagyobb, tőzsdén jegyzett vállalat számára felkutatott 10 jelöltjükből legalább 3 nő lesz az elkövetkezőkben.

Julia Budd, a kódex egyik kidolgozója, a Zygos fejvadászcég partnere szerint érdemi előrelépést hozna, ha a City összes fejvadászcége csatlakozna a húszak megállapodásához. Meglátása szerint a munkaerőt kereső cégeket – ügyfeleiket – nem fogja megrázni a változás. A Zygos már az elmúlt években is mintegy 30 százalékban női jelentkezőket ajánlott az üres pozíciókra. A kódex értelmében a fejvadászok ezentúl kifejezetten támogatják, segítik azon női jelentkezőket, akik első alkalommal pályáznak felsővezetői pozícióra.

A brit kormány tavaly kérte fel Lord Daviest, hogy alapos helyzetértékelés után dolgozzon ki javaslatokat, hogyan lehetne a legnagyobb brit vállalatok vezetésében a nők jelenleg 12,5 százalékos arányát emelni. Több kutatás ugyanis azt igazolja, hogy versenyképesebbek azok a cégek, ahol kiegyensúlyozottabb az igazgatótanács összetétele. A sokak által várt, mások által félt kötelező kvóta helyett a jelentés végül csupán ajánlásként fogalmazta meg, hogy öt év alatt duplájára kell emelni a női vezetők arányát. Azonban a kormány fenntartja magának a jogot, hogy szigorítson a szabályokon, ha úgy ítéli, hogy a cégek nem tesznek eleget e cél érdekében.

(Via: Guardian)