A JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány egyaránt segít az állást kereső szülőknek, és azon cégeknek is, amelyek szeretnék fennakadások nélkül megteremteni a visszatérés lehetőségét.

A gyermekgondozás miatt kieső évek után a munka világába történő visszatérés lehetőségének megteremtése befektetést igényel minden szereplőtől. A munkáltatótól is, akinek tudnia kell, hogy ha nem is akkora számítógépzseni, mint a primőr frissdiplomás, az érettebb korú, kevésbé hetyke pályaújrakezdő anya is lehet kiváló munkaerő. Ugyanakkor a visszatérőnek is tudnia illik, hogy a munkahelyen ő munkavállaló, és a megállapodott feladatok alól nem mentesülhet anyai teendőire való hivatkozással. De dolga van a munka és család összeegyeztetésével a gyermek másik szülőjének, a gyermekintézmények szülői bűntudatot gerjesztő vagy épp azt eloszlatni törekvő munkatársainak, és bizony „Állam bácsinak” is.

Kismamaklub vagy szakmai konferencia, kávéházi tanácsadás vagy állásbörze, apa-csoport, itthon vagy külföldön – a JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány (www.jol-let.com) munkatársai szak- és életszerű megoldásokat nyújtanak a gyermeket vállalók és nevelők munkaerő-piaci helyzetének javításához.

A pályaújrakezdés, a munka és magánélet közti egyensúlyozás nehézségeinek enyhítésére, az érintettek által létrehozott, első hazai anyabarát tanácsadó és állásközvetítő műhelyben támogatást kaphat minden rászoruló: legyen az munkáltató, amennyiben jogszerű, etikus és hatékony megoldást szeretne találni kisgyermekes munkavállalójának alkalmazásához, vagy visszatérő, akit nem riaszt el önmaga, az elvárások és a realitások megismerése.

Munkaközvetítőjük családi életvitellel összeegyeztethető állásokat, illetve jelölteket kínál. A szofisztikáltabb, hosszú távú megoldásokat előnyben részesítők számára pedig szolgáltatásokat nyújtanak: tréningeket visszatérőknek, apáknak, „proaktív GYES-menedzsment” programot a cégeknek. Utóbbi a várandósságtól a sikeres újbóli beilleszkedésig támogatja a tehteséges munkavállalóinak megtartására törekvő cégeket, s ezirányú gyakorlataik, szemléletük fejlesztését, részidős, job-sharing-ben ellátott pozíciók kialakítását, a belső és külső kommunikációs lehetőségek kiaknázását segíti elő.

Szeretnék, ha a munkaadók megismernék és kipróbálnák, az anyabarát foglalkoztatásban rejlő lehetőségeket. Hogy nyitottságukat ösztönözzék, pályázati együttműködési lehetőségeket is kínálnak. „Női Klikk, avagy Befogadó munkahelyi gyakorlatok kialakítása az IT-szektorban” c. távmunkára felkészítő programjuk keretében 400 jelentkező közül kiválasztott 40 kisgyermekes munkakereső számára keresik az atipikus foglalkoztatás iránt nyitott munkáltatókat, akik akár 50%-os bértámogatásban is részesülhetnek.

További információt a következő elérhetőségeken adnak az érdeklődőknek:

Cím: 1114 Budapest, Károli Gáspár tér 2.

Telefon/Fax: 061/3190331

Email:  info@jol-let.com

Skype: jollet