Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Németországban is női kvótát sürgetnek

A Spiegel újságírói szerkesztőségi cikkben érvelnek a magánszektorban is bevezetendő női kvóta mellett - épp a szerkesztőségi tapasztalataikra hivatkozva.

0 Tovább

Karrier-létra helyett karrier-háló?

A Stanford egyetem Clayman gender-kutató intézetének professzora, Brenda D. Frink szerint a nők hosszabb várható élettartama lehetővé teszi egy újfajta egyensúly megteremtését számukra család, magánélet és karrier között - ha elfogadjuk, hogy az idős és egyedülálló nők helyzete is komoly gender-kérdéseket vet fel.

0 Tovább

Egyre több a nő az ázsiai iszlám pénzügyekben

Az ázsiai, iszlám szabályok szerint működő pénzügyi-gazdasági szférában látványosan emelkedik a női szakemberek aránya. A térség pénzügyi intézményei így jó példát mutathatnak a közel-keleti mohamedán országoknak is.

0 Tovább

Ejtik a női kvóta ötletét a brit üzleti életben?

Időről időre felmerül a "női kvóta", a nők aktív részvételét kötelezően betartandó keretszámokkal szolgáló javaslat - de nem csak a politikában, az üzleti életben is.

0 Tovább

Áttörik az üvegplafont?

Évtizedek óta érvényesülő trend, hogy az ugyanazon életkorú és ugyanolyan beosztásban dolgozó nők kevesebbet keresnek férfi társaiknál. Az üvegplafon elmélet azonban úgy tűnik, a nők egy jól behatárolható demográfiai csoportjában megrepedni látszik. A 30 év alatti, hajadon, gyermektelen nők ugyanis számos amerikai nagyvárosban többet keresnek a férfiaknál. A különbség ráadásul nem is kevés.

0 Tovább
12345
»

Nemek arca

blogavatar

Friss hírek, érdekességek, pozitív példák - fókuszban a társadalmi nemek.

Utolsó kommentek