Mint arról már mi is írtunk, sokat vizsgált terület, hogyan torzítja a nőkről alkotott képünket, hogy a filmekben és a médiában rendszerint férfiak a domináns, döntéshozó szereplők, főhősök. Most arra is fény derült, hogy a másik véglet, a "szupernő-karakterek" is károsak lehetnek.

Laramie Taylor és Tiffany Setters, a University of California kutatói a Sex Roles című folyóiratban publikálták legutóbbi kutatásaik eredményét. Ezek értelmében a nézők fejében jelentős változást okoz a női szerepek megítélésében, ha a filmvásznon vagy a tévéképernyőn vonzó és agresszív női vezetők karaktereit látják.

122 egyetemistával végzett kísérletükben népszerű hollywoodi filmekből összevágott videót nézettek meg. A kisfilmek központi női karaktere az egyes csoportokban más volt. Voltak, akik általánosságban "vonzó" nőt láttak, mások átlagosnak elkönyvelt megjelenésű szereplőt. Ugyanígy, az egyik csoport által megtekintett részletben e karakter agresszívan, dominánsan viselkedett, míg a másik filmben nem.