Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Okos családtervezés mellett egészségesebbek a nők, csökken a szegénység

Lester R. Brown, az Earth Policy Institute alapító elnöke a tudatos családtervezés anyagi támogatása mellett érvel a Guardiaan hasábjain.

A népességnövekedés várható ütemére az ENSZ három különböző becslést állított fel. A legoptimistább forgatókönyv szerint a gyarapodás üteme 2042 körül megáll 8 milliárd főnél. A másik két változat szerint a Föld lakossága 2050-re 9,2, illetve 10,5 milliárd főre duzzad. A szegénység, betegségek és éhínség elleni küzdelemben csak akkor van esélyünk győzni, ha a három lehetőség közül az első, tehát a népesség stagnálása valósul meg. Ez viszont elképzelhetetlen a tudatosabb fogamzásgátlás, családtervezés híján - írja Brown.

0 Tovább

Isten, haza, család – előadás és beszélgetés a Corvinuson

A budapesti Corvinus Egyetem Társadalomelméleti Kollégiumának szervezésében április 5-én Nagy Bea és Dósa Mariann gender-szakértők tartottak előadást a hazai családpolitika az elmúlt időszak új, vagy újnak ható folyamatairól.

0 Tovább

Mi történik a lány magzatokkal és csecsemőkkel Indiában?

Megszülettek a grandiózus indiai népszámlálás eredményei. A fő kérdés továbbra is az, hogy hova tűnnek a lány-magzatok és kisgyerekek?

0 Tovább

Nemek arca

blogavatar

Friss hírek, érdekességek, pozitív példák - fókuszban a társadalmi nemek.

Utolsó kommentek