Az ENSZ női jog- és esélyegyenlőségi ügyekkel foglalkozó ügynöksége (UN Women) és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) egy sor, a munka világába tartozó területen fonja szorosabbra az együttműködést.

A két szervezet június 13-án állapodott meg, hogy közösen dolgoznak a nemi alapú hátrányos megkülönböztetés és a munkahelyi zaklatás ellen, az esélyegyenlőségért, a háztartásban dolgozók munkájának elismertetéséért. A két ENSZ-szervezet ezentúl jobban összehangolja szakpolitikai kezdeményezéseit, nem csak a módszertani ajánlások, de a szükséges képzések, tanácsadói tevékenység és a kutatási munkák során is. Mindezt egy közös memorandum rögzítette.

Az ILO vezetője, Juan Somavia méltatta Michele Bachelet UN Women-igazgató munkáját, amivel támogatókat, szövetségeseket gyűjt a nőjogi szervezet stratégiájának megvalósításához. A most elfogadott közös nyilatkozat voltaképp a két szervezet (illetve az idén januárban elindult UN Women esetében annak elődszervezetei) közötti régre visszanyúló és sokrétű kooperáció intézményesítése – mutatott rá.

Bachelet azt hangsúlyozta az ILO századik, jubileumi konferencia-ülésén, hogy a nyilatkozat jelentősége túlmutat önmagán, az együttműködés mögött meglévő mély elkötelezettséget tükrözi, és „óriási lehetőséget” teremt, hogy világszerte biztosítsák a tisztességes munkahely lehetőségét a nőknek.

(Via: ILO)