Hat hónapos terhes volt az a nő, akin a hatóságok kényszerrel végezetek el abortuszt. Bűne az volt, hogy megsértette a gyerekvállalásra vonatkozó szabályokat – értesültek a Women’s Rights Without Frontiers és a China Aid civliszervezetek. Az eset egy amerikai kongresszusi meghallgatáson került nyilvánosságra, szeptember 22-én.

Dzsiong Mát a Családtervezési Hivatal emberei tartóztatták le, és kényszerű terhesség-megszakításra vitték. A hathónapos terhes nő a stressz miatt hamar gépi lélegeztetésre szorult a kórházban. A műtétet nem élte túl. Egy családtag elmondása szerint:

 „Bejöttek több mint tízen a Családtervezési Hivatal emberei közül, levették róla az oxigénmaszkot, és mesterségesen megindították a szülést. Ettől kezdve. délután négytől este tízig semmit sem tudtunk a hogyléte felől. Ekkor kinyílt a szülőszoba ajtaja, és valaki kisurrant rajta. Mi befutottunk a szülőszobára, és láttuk, hogy az orvosok és nővérek eddigre mind eltűntek. Szegény Dzsiong Ma teljesen kihűlt teste ott feküdt a műtőasztalon, szája ellilult, orrából vér csorgott.”

A vérfagyasztó eset sajnos nem egyedi Kínában. A Női Jogok Határok Nélkül közelmúltban publikált tanulmánya számos hasonló, erőszakos beavatkozásról számolt be. Ezekben mind közös az „egykézés” politikájának brutális kikényszerítése. A jelentést az esetről egyébként egy anonimitásához ragaszkodó forrás csempészte ki az országból – az egygyerekes politika ellenzői komoly megtorlással nézhetnek szembe az országgal. Csen Gvancseng, az erőszakos családtervezés elleni harc legismertebb szószólója egyes források szerint már életét is vesztette a börtönben, sok év raboskodás után – biztosat nem lehet tudni arról, életben van-e még.

Bob Fu, a China Aid civilszervezet elnöke szerint az ehhez hasonló esetek jól mutatják, hogy Kínában sürgősen érvényt kellene szerezni a jog uralmának. – A Családtervezési Hivatal büntetlenül követhet el szörnyű bűncselekményeket, miközben erőszakkal abortuszt hajtanak végre nőkön, akár a terhesség kilencedik hónapjában – nyilatkozta.

(Via:LifeSiteNews)