Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Van kiút – interjú Jaksity Katával

Jaksity Kata, a UN Women Magyarország és a Nők Világa Alapítvány közös kezdeményezéseként indult 2010 őszén az a program, amely bántalmazott és jelenleg anyaotthonokban élő nők társadalmi visszailleszkedését segíti. A Művészetekkel a magabiztosságért és önérvényesítésért kezdeményezés első sikeres szakaszának tapasztalatairól Jaksity Katával, az ötletgazdával beszélgettük a múlt héten tarott sajtótájékoztatón.

0 Tovább

Háborús nemi erőszak: nem csak Afrika problémája

Az ENSZ főtitkára szerint csak akkor érhetünk el eredményt a hadseregek által, szinte fegyverként alkalmazott nemi erőszak elleni küzdelemben, ha sikerül garantálni a bűnösök felelősségre vonását és szigorú megbüntetését.

0 Tovább

Egyre több nőt gyújtanak fel Argentínában

260 "nőgyilkosság" borzolta a kedélyeket 2010 folyamán Argentínában. Azokat a bűncselekményeket illetik e névvel, amiben az áldozat neme meghatározó szerepet játszik az emberölésben.

0 Tovább

Valójában gender kérdés a fegyvertartás?!

Ahogy egyre élesedik a vita Kanadában a puskákra vonatkozó regisztrációs kötelezettség visszavonásáról, úgy áll a nyilvánosság elé egyre több vidéki és városi, fegyvertartó és fegyvert nem tartó nő, hogy a még kötelező nyilvántartást védelmébe vegye. Szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a politikai manőverezés és félreinformálás helyett valójában egy dolog számít: a biztonság.

0 Tovább
1234
»

Nemek arca

blogavatar

Friss hírek, érdekességek, pozitív példák - fókuszban a társadalmi nemek.

Utolsó kommentek